Zamieszczone przez rowerek
"Angliki" czekają na wyrok Trybunału
Zwiń
X
-
Bo jest nawet gorzej, bo ludzie wcale nie jezdza wolno, jezdza bez swiatel nawet jak leje albo jest ciemno :idea: Do tego nie widac czy cos jedzie za zakretem bo drogi sa otoczone tymi plotami z kamienia porosniete krzakami :twisted:
Wiec nawet jakby tam zaczely auta jezdzic z kierownica po lewej to poziom bezpieczenstwa na drodze by sie nie zmienil.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomecki994Raz kierowałem anglikiem, i dla mnie to była mordęga, nie umiałem zmieniać biegów lewą ręką, lewa półkula mózgu walczyła z prawą i na odwrót... Ciągle chciałem puszczać kiere i krzyżować ręce i prawą zmieniać...Wiek: 19przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdymoże dlatego miałeś takie problemy :wink:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Wally, jak miałem 19 lat to potrafiłem nawet trabantem jeździć i zmieniać biegi przy kolumnie kierownicy i miałem okazję pojeździć nawet Hondą S600 :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyWally, jak miałem 19 lat to potrafiłem nawet trabantem jeździć i zmieniać biegi przy kolumnie kierownicy i miałem okazję pojeździć nawet Hondą S600 :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Aleście się mnie uczepili, to że mam 19 lat nie oznacza zaraz że moje doświadczenia na psach można wieszać - przez rok posiadania prawka zrobiłem 6 000 km, więc już obeznałem się z jazdą, i mimo wszystko rozumiem że idzie się do tego przyzwyczaić. Ale nawet jakby ktoś miał 45 lat to i tak będzie mu ciężko, i może zrobić mnóstwo kilometrów angolem po polskich drogach, ale przyjdzie jeden taki moment, i w kryzysowej sytuacji może stracić cenne sekundy. A skoro jesteście zwolennikami rejestracji angolów w Polsce, dlaczego jeździcie zwykłymi autami?Octavia jest jak dobry lokaj - czasami zapominasz, że on w ogóle istnieje, ale gdyby go nie było, to świat zwaliłby Ci się na głowę.
Komentarz
-
-
tomecki994, nie gniewaj się
to nie kwestia wieku ale doswiadczenia
w swoim życiu jeździłem setką jak nie lepiej aut z kierownica po prawej i po lewej stronie i wiem, że nie w tym problem
jak ktoś jest popiep...nym kierowcą to naprawe nie ma znaczenia po której masz kierownicę- dowodem na to są statystyki wypadków na polskich drogach gdzie jeźdżą auta z kierownica po lewej stronie
to kwestia świadomości kierowców i ... jak napisałem odpowiednich stawek ubezpieczeniowych :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Mam wrażenie, że niektórzy nadal nie rozumieją sedna sprawy... Tu nie chodzi o czysto techniczną trudność jazdy autem z kierownicą po prawej (czyli nie rozchodzi się o kwestię zmiany biegów lewą ręką itp.), ale o znalezieniu się w takim aucie w naszych realiach. Możesz mieć zajebiście opanowaną jazdę takim autem, nie ważne czy dźwignia zmiany biegów jest z prawej/lewej strony czy też może zamontowana w podsufitce czy innym bagażniku. Chodzi o to, że jadąc autem z kierownicą po przeciwnej stronie niż ruch pojazdów masz ograniczoną widoczność. Koniec kropka. Na drogach dwupasmowych problem to właściwie żaden, ale na królujących u Nas jednopasmówkach problem robi się znaczny. Jak przeprowadzić manewr wyprzedzania kiedy np. utkniesz za tirem czy busem, który skutecznie uniemożliwia obserwację przeciwnego pasa (przypominam, że siedzisz w aucie od strony pobocza!). Wychylasz się na 3/4 szerokości auta? Powodzenia. 5 razy Ci się uda, za 6. możesz się na kogoś nadziać...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rowerekChodzi o to, że jadąc autem z kierownicą po przeciwnej stronie niż ruch pojazdów masz ograniczoną widoczność.
rowerek, ty naprawdę uważasz, że jak u nas bedzie mozliwość rejestracji takich aut to ludzie masowo będą je kupować?
bo ja osobiście tak nie uważamprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
rowerek, ty naprawdę uważasz, że jak u nas bedzie mozliwość rejestracji takich aut to ludzie masowo będą je kupować?
Komentarz
-
-
zawsze zostaje coś takiego :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Mój nieżyjący już znajomy pod koniec lat 80-tych zarejestrował w Polsce Toyotę Corollę ściągniętą z Tajwanu :diabelski_usmiech . Nie dokonywał żadnych przekładek, tylko zamontował po lewej stronie, przed lusterkiem fabrycznym, dodatkowe lusterko zewnętrzne, skierowane lustrem w kierunku przodu pojazdu. Obraz sytuacji na drodze odbijał się w tym lusterku i był widoczny w fabrycznie zamontowanym lewym lusterku (trochę to pewnie brzmi niezrozumiale). I ten patent się sprawdzał - z prawego fotela, chcąc wyprzedzić jakieś auto, widział w lewym lusterku, czy coś z naprzeciwka nie nadjeżdża. To autko jeździło do 2007 r. - potem trafiło na złom, gdyż "ruda" skonsumowała większość blach.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Mój nieżyjący już znajomy pod koniec lat 80-tych zarejestrował w Polsce Toyotę Corollę ściągniętą z Tajwanu :diabelski_usmiech . Nie dokonywał żadnych przekładek, tylko zamontował po lewej stronie, przed lusterkiem fabrycznym, dodatkowe lusterko zewnętrzne, skierowane lustrem w kierunku przodu pojazdu. Obraz sytuacji na drodze odbijał się w tym lusterku i był widoczny w fabrycznie zamontowanym lewym lusterku (trochę to pewnie brzmi niezrozumiale). I ten patent się sprawdzał - z prawego fotela, chcąc wyprzedzić jakieś auto, widział w lewym lusterku, czy coś z naprzeciwka nie nadjeżdża. To autko jeździło do 2007 r. - potem trafiło na złom, gdyż "ruda" skonsumowała większość blach.Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Ja również mam nadzieję że nie pozwolą rejestrować aut z kierownicą po prawej.
Mamy i fatalne drogi i niestety fatalnych kierowców. Nigdy nie wiadomo kiedy Cię ktoś nie zechce wyprzedzić, bo temu komuś nie zechce się wrzucić kierunkowskazu, o prolemach na zakrętach nawet nie ma co pisać. Wypadków z motocyklami pewnie też byłoby więcej...
Ech...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydMaicroft, dostrzegasz różnicę pomiędzy jazdą "anglikiem" pomiędzy Berlinem a Frankfurtem albo Paryżem czy Lyon'em a Warszawą i Krakowem albo Poznaniem i Wrocławiem ?
Wczoraj wyprzedzil mnie mistrz ktory stwierdzil, ze podwojna ciagla i zakret w lewo to idealne miejsce do wyprzedzenia. Nie przeszkadzalo mu ze ma kierownice po lewej, ze mija 8 aut swoim Pugiem 205 i jak pojedzie cos z drugiej strony to uciekac moze jedynie na drzewa, bo nikt go nie wpusci bo nie ma gdzie.
Wiec to nie tylko drogi i samochod co glowa kierowcy jest wazna
Komentarz
-
-
Ja jestem na nie. Po pierwsze za mało mamy dwupasmówek. Po drugie za mało kultury. Po trzecie wezwilędu na taniość głównymi posiadaczami będą młodzi gniewnimoje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWiec to nie tylko drogi i samochod co glowa kierowcy jest wazna
Nie mam nic przeciwko, żeby "anglikami" jeździli ustatkowani ojcowie z rodzinami nad morze .... Ale oni jakoś wolą auta typu Octavia z salonu zamiast ferrari z GB :wink:
Komentarz
-
Komentarz